diumenge, 23 d’octubre del 2022

EL NOSTRE PROJECTE A LA TELEVISIÓ

Alumnat protagonista amb Isa Zafrilla i Berta Máñez després de la gravació. 


El passat dimarts 5 d'octubre el nostre institut es va convertir en un plató de televisió. 

Ens van anunciar amb molt poca antelació que volien fer un petit reportatge al voltant de la memòria democràtica als centres de Secundària i que havien elegit el nostre institut com a exemple a la Comunitat Valenciana; ens demanaren si ens pareixia adequat i si hi estàvem d'acord. La coordinadora del projecte, Gema Tejedor, després de diverses consultes, finalment va acceptar. Calia preparar només en un dia l'escenari, decorant de nou el centre amb el material utilitzat el curs passat en la setmana de la Memòria, els permisos d'imatge dels alumnes, les respostes a les possibles preguntes... Una responsabilitat molt gran.

Aquest reportatge era per a l'informatiu nacional de migdia i de la nit de RTVE (la 1) i també per a l'informatiu regional de la Comunitat a la vesprada, l'endemà. A més a més, ens informaren que més endavant farien un altre reportatge més ampli, en què es tractaria el tema més profundament i en el qual participarien més centres de tot Espanya, utilitzant les gravacions que havien fet de bestreta.

Van entrevistar la professora d'Història Gema Tejedor, coordinadora de Memòria Històrica i Democràtica, l'alumnat voluntari de 2n de Batxillerat que va participar el curs passat en el concurs i que segueix actiu i interessat en el tema, i a la fi, entrevistaren el director del centre, que va explicar com va nàixer i com s'ha dut a terme el projecte (el concurs, la ruta intercomarcal, seminari...) durant els últims quatre anys i que encara continua.

Alumnat participant  i  Gema Tejedor
Ho esteu fent molt bé.



Entrevista al director

Berta Mánez, Isa Zafrilla i Gema Tejedor, els caps del projecte.

I com que una imatge val més que mil paraules, i un vídeo parlant de televisió encara més, ací teniu els dos vídeos. Cal dir que els que vam estar presents durant la gravació som testimonis del fet que es va gravar molt més del que va eixir en antena; així és la televisió. Esperem que aquest reportatge que encara no ha eixit siga més llarg i aclaridor. Els reportatges de la televisió nacional es van emetre el mateix dia 5 d'octubre. El reportatge en valencià, que és el tercer vídeo, es va emetre al dia següent i és més complet.





Poc de temps per a un projecte tan gran; és la veritat. Esperem que el programa, amb altres centres que treballen la memòria, siga més extens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NUESTRA RUTA INTERCOMARCAL EN O-CITY

 / NUESTRA RUTA INTERCOMARCAL EN O-CITY Estamos de enhorabuena O-CITY integra la Ruta Intercomarcal Lugares de la Memoria por  O-CITY_Offici...